800 173 322

Výrobky pro pekaře

Droždí

Dle platné legislativy jsou za pekařské droždí považovány kvasinky druhu Saccharomyces cerevisiae Hansen, rasy drožďárenské, získané biotechnologickým postupem množení čistých kvasničných kultur, vypěstovaných na cukerných substrátech obohacených živinami, stimulátory a pomocnými látkami, schopné způsobit kynutí těst.

Oleje

Olej se řadí mezi základní suroviny potřebné k potravinářské výrobě. Rostlinné oleje mají široké použití.

  • v teplé kuchyni (dušení, základů pod omáčky, smažení, fritování, nakládání nebo při přípravě pekařských, cukrářských těsta)
  • ve studené kuchyni (na zeleninové saláty, konzervace zeleniny v oleji)

Ale každý, kdo se drží zásad zdravé výživy a zdravého životního stylu vůbec, jistě dobře ví, že rostlinné oleje jsou nenahraditelné především v našem jídelníčku. Ceníme si jich kvůli obsahu vícenenasycených mastných kyselin, které mají schopnost snižovat hladinu LDL (škodlivého) cholesterolu a účinně tak napomáhat v ochraně proti kardiovaskulárním a cévním onemocnění. Rostlinné oleje jsou také zdrojem nejen mnohých vitaminů (především A, D a E), které zvyšují jeho nutriční hodnotu, ale i řady jiných zdraví prospěšných látek.

Stejně tak jako u margarínů či ztužených tuků má také každý druh oleje jiné použití. Nejpřínosnější pro náš organismus jsou oleje za studena konzumované (např. slunečnicový olej v salátu), jež si uchovávají látky, které by se jinak tepelnou úpravou znehodnotily či dokonce přeměnily na látky škodlivé (toxické i karcinogenní). Abychom zabránili při smažení či fritování vzniku těchto škodlivých látek, měli bychom veškeré pokrmy zpracovávat především na olejích s vyšší oxidační stabilitou - olejích určených výhradně pro tepelné zpracování pokrmů (fritováním nebo smažením).

Posypy pekařské

Ačkoli suroviny zařazené v této části nemají zcela zásadní důležitost, je možné s vážností tvrdit, že výrazně ovlivňují vnímání finálních výrobků, jak esteticky tak chuťově

Směsi

Jedná se o takzvané chytré suroviny, které velmi výrazně ovlivňují a v mnoha případech určují chuť a vzhled finálních výrobků. Jsou velmi vyhledávané odbornou veřejnosti neboť pomáhají v získání zákazníků a stabilizaci klientely pro svoji originalitu produktů. V neposlední řadě pomáhají eliminovat ve výrobě možnosti chyb lidského faktoru.

Pro naše objemově významné zákazníky jsme díky spolupráci s firmou Credin Dánsko i Credin Polsko schopni upravit speciální směsi na míru dle jejich požadavků.

Zlepšující přípravky

Veškeré běžně nabízené zlepšující přípravky mají dvě hlavní funkce. Funkce první zajišťuje optimalizaci vlastností pečiva, zlepšují jeho objem, upravují křupavost kůrky nebo vláčnost střídy zjednodušeně řečeno vylepšuje vlastnosti všech základních surovin a hlavně mouky. Funkce druhá zajišťuje značné usnadnění výroby – zvyšují toleranci těsta při míchání, kynutí a pečení.

vývojoví pracovníci našich dodavatelských firem nestrnuli ani v oblasti zlepšujících přípravků, rovněž zde jsme schopni zákazníky s odpovídajícím objemem odběru zahrnout do individuálního výrobního programu a dodávat zlepšovala šitá na míru.

Pro domácnosti

Pro pekaře a cukráře

© Všechna práva vyhrazena KaKa CZ s.r.o. - tuky